Опозиція знову відмовилася сидіти в Раді

Четвер, 23 грудня 2010, 09:16

Фракції БЮТ та НУНС залишили сесійну залу парламенту.

Як заявив з трибуни Верховної Ради БЮТівець Андрій Павловський, БЮТ не бажає брати участь у розгляді урядового проекту бюджету на 2011 рік.

"Це бюджет бідності і погіршення життя. Тому наша фракція – БЮТ-Батькивщина – в цьому антисоціальному фарсі, ганьбі і погіршенні життя людей приймати участь не буде", - зазначив він.

"Вперше за останні роки в проекті бюджету розміри соціальних стандартів будуть переглядатися не 5 разів на рік, а тільки 4, що є порушенням соціальних прав і гарантій громадян", - заявив Павловський.

За словами БЮТівця, "розміри соціальних стандартів в бюджеті суттєво змінено".

"Фактичний прожитковий мінімум для працездатних у жовтні склав 1038 гривень, а в проекті бюджету з 1 січня тільки 941 гривня", - заявив він.

"На початку року кандидатом у президенти Віктором Януковичем було обіцяно мінімальну пенсію з 1 січня 1200 гривень. Проте в проекті урядового бюджету з 1 січня тільки 750", - нагадав Павловський.

Він наголосив, що жодних поправок опозиції до проекту бюджету не враховано.

"Урядом зменшено видатки на інвалідів, на матеріальну допомогу та виробництво протезів. Не передбачено збільшення розміру мінімальної пенсії для студентів з числа дітей сиріт", - заявив БЮТівець.

У свою чергу, депутат від НУНС Павло Жебрівський заявив, що ця фракція вчергове вимагає перекваліфікування справи щодо бійки у Верховній Раді 16 грудня.

Крім того, коментуючи розгляд бюджету парламентом, він сказав: "Такого ганебного набору документів, які є в цьому бюджеті годі було й очікувати".

"Макропоказники є більш-менш пристойними. Але видаткова частина – це взагалі щось ганебне. Кому захотів президент – тому дав, кому не захотів – тому не дав", - зазначив депутат.

Торкаючись питання призначення Сергія Арбузова на посаду глави Нацбанку, Жебрівський сказав: "Молода людина – нехай вчиться і нехай поки що акції продасть, бо це протирічить тому, що глава Нацбанку не має права володіти акціями".

"Враховуючи нівелювання ролі парламентаризму, фракція повноцінно в таких засіданнях брати участь не може", - зазначив НУНСівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...