Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і НУНС знову вирішили піти з Ради

Середа, 22 грудня 2010, 11:36

Фракція НУНС на знак протесту залишила сесійну залу Верховної Ради.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив НУНСівець Олесь Доній.

"Фракція НУНС на знак протесту сьогодні виходить з сесійної зали і вимагає перекваліфікацію справи з перешкоджання діяльності державних діячів на справу про побиттю з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень", - сказав він.

"Ми маємо справу з чіткою системою знищення демократії і встановлення авторитарного режиму", - зазначив Доній.

Як відомо, прокуратура порушила кримінальну справу щодо бійки у Верховній Раді 16 грудня за частиною 2 статті 344 Кримінального кодексу (втручання в діяльність державного діяча).

Крім того, БЮТівець Володимир Бондаренко заявив, що фракція блоку не може брати участь у роботі парламенту, доки не буде дана відповідь на низку питань щодо бійки.

"Без розслідування ролі Азарова, який не міг не знати, що його урядовці-садисти ходять суди виключно для рукопашної битви, для мордобоїв...Я хотів би, щоб була визначена роль Януковича, який чомусь їх не відстороняє від займаних посад в уряді", - зазначив він.

"Я хотів би, щоб ми отримали відповідь, хто виганяв журналістів, хто дав команду. Хто вимикав світло, хто відкривав двері. Без визначення цих понять ми будемо мати спотворену інформацію", - заявив Бондаренко.

"До того, поки не буде такої доповіді з цими акцентами, ми також не маємо можливості брати участь у роботі Верховної Ради", - зазначив БЮТівець.

Як пізніше пояснив віце-спікер Микола Томенко, БЮТ кожного дня збиратиметься і вирішуватиме, чи брати участь у конкретному пленарному засіданні.

"Ми будемо координувати свої дії і будемо визначати як діяти. Очевидно, що кожен день ми будемо починати з інформування про ситуацію, яка склалася, бо передбачити у цій країні нічого неможливо, може сьогодні когось посадять, може завтра", - сказав він.

"Що стосується участі в обговоренні конкретних законів, ми будемо визначатися окремо. Якщо, скажімо, ми побачимо, що завтрашній бюджетний день дає можливість нам бодай частково покращити бюджет і до наших поправок дослуховуються, можливо ті люди, які пропонували поправки, братимуть участь в голосуванні", - додав Томенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування