Австрійці збираються перепродати "Укртелеком"

Четвер, 23 грудня 2010, 10:02

Австрійський консорціум EPIC, який має намір купити "Укртелеком", припускає реструктуризацію і подальший продаж компанії.

Про це заявив керуючий партнер EPIC Петер Голдшайдер, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

У той же час він зазначив, що EPIC розглядає інвестиції в "Укртелеком" як такі, що мають довгостроковий характер, у зв'язку з чим негайний перепродаж телекомунікаційної компанії не передбачається.

"Це довгострокова інвестиція, але ми не є телекомунікаційним оператором і не будемо тримати "Укртелеком" у своїй власності цілу вічність. Ми - фінансовий інвестор", - сказав Голдшайдер.

"Ми допускаємо можливість продажу "Укртелекому" через пару років, після проведення реструктуризації, у тому числі стратегічному інвесторові", - зазначив він.

Голдшайдер не повідомив, які плани EPIC щодо обсягів інвестування в "Укртелеком" в рамках запланованої реструктуризації.

"Ми поки не будемо оприлюднювати такі плани. Це буде ще обговорюватися з акціонерами, менеджментом "Укртелекому", - сказав керуючий партнер EPIC.

Він висловив здивування з приводу того, що заявка дочірньої компанії EPIC "ЕСУ" на купівлю "Укртелекому" виявилася єдиною.

Раніше оголошену Фондом державного майна стартову ціну продажу "Укртелекому" - 10,5 мільярдів гривень - EPIC вважає неабиякою, проте прийнятною.

"Якщо б ми не думали, що в майбутньому ціна цього підприємства не виросте, то не претендували б на його покупку", - сказав Голдшайдер.

З точки зору фінрезультатів "Укртелекому" за останні періоди, як зазначив керуючий партнер EPIC, така ціна є навіть дещо завищеною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування