Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій наполягають, що золото Тарути вже має бути в Україні

Четвер, 23 грудня 2010, 13:05

У адміністрації президента стверджують, що частина колекції скіфського золота приватного музею "Платар" мала бути повернута в Україну 19 грудня.

Про це йдеться у інформації щодо колекції, наданій адміністрації президента Міністерством культури, яка є у розпорядженні "Української правди".

Зокрема, згідно з документом, Мінкульт видав накази про тимчасове передання музейних предметів з метою експонування на виставці "Колекція Платар" у місті Бесезда, штат Меріленд, США на 166 музейних предметів (216 одиниць зберігання).

"З них 34 музейних предмети (40 одиниць зберігання) на термін з 19 жовтня по 19 грудня 2010 року та 132 музейних предмети (176 одиниць зберігання) на термін з 19 жовтня до 31 грудня 2010 року", - йдеться у документі.

"Станом на 21 грудня 2010 року згадані експонати до України не повернуто", - наголосили у Мінкульті.

 

Як відомо, раніше заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявила, що ця колекція повинна бути повернута в Україні якомога швидше.

Водночас, співвласник колекції Микола Платонов заявив, що скіфське золото музею "Платар" має бути в США до лютого 2012 року.

Приватний музей "Платар" заснований в 1991 році колекціонером Сергієм Платоновим і бізнесменом Сергієм Тарутою. Микола Платонов є сином нині покійного Сергія Платонова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування