Лозінський намагався довести, що його жертва була наркоманом?

Четвер, 23 грудня 2010, 14:53

Дніпровський райсуд Києва відмовив захисту Віктора Лозінського в призначенні експертизи на наявність у тілі загиблого Валерія Олійника наркотичних речовин.

На засіданні 23 грудня суд відхилив клопотання адвоката Лозінського про призначення такої експертизи як передчасне, повідомляють "Українські новини".

Адвокат мотивував свою вимогу тим, що низка свідків повідомила про те, що Олійник уживав наркотики, зокрема напередодні загибелі.

Суд також відмовився задовольнити клопотання іншого обвинувачуваного в справі - колишнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка про проведення ексгумації тіла Олійника, заявленого в контексті клопотання адвоката Лозінського.

Горбенко мотивував своє прохання тим, що невідомо, чи можна використовувати для наркологічної експертизи ті тканини тіла загиблого, які є в розпорядженні правоохоронців.

Крім цього, суд відмовився задовольнити отримане поштою клопотання адвоката Володимира Климента про дозвіл йому взяти участь у процесі в якості представника інтересів матері загиблого Любові Олійник.

Суд обґрунтував свою відмову тим, що був установлений факт підробки цим адвокатом поручництва на представництво інтересів у суді матері Олійника.

Станом на 15:20 судове засідання триває. Після розгляду клопотань суд приступить до стадії заслуховування обвинучувального висновку у справі.

Як відомо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті зіткнення з Лозінським, районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником районного відділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий мешканець Валерій Олійник.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 121 (навмисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене у спосіб, що має характер особливого знущання, або вчинене групою осіб, а також із метою залякування потерпілого чи інших осіб, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого).

23 грудня 2010 року Дніпровський районний суд Києва почав розгляд по суті справи проти Лозінського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування