Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Японія не буде вимагати від України "кіотських" грошей

Четвер, 23 грудня 2010, 17:32

Японія не має наміру забирати в України виділені на екологічні проекти в рамках Кіотського протоколу.

Про це повідомили в Національному агентстві екологічних інвестицій, повідомляє "Дзеркало тижня".

У агентстві зазначили, що зустрічі української сторони з представниками японських компаній і організацій, які надали в 2009 році Україні кошти, проходять досить часто.

"Але останні півроку такі зустрічі носять суто робочий характер, і на жодній з них питання щодо можливості розірвання контракту не піднімалося", - заявили фахівці.

Виконуючий обов'язки голови Нацекоінвестагентства Іван Варга заявив: "Вважаю, що на сьогодні ми вийшли на нормальні партнерські взаємини з японською стороною, що дає підставу говорити про обнадійливі перспективи на майбутнє як в рамках діючих контрактів, так і укладення майбутніх угод".

Він підтвердив, що ще навесні японською стороною було висунуто претензії щодо невиконання українською стороною деяких умов угоди з Нацекоінвестагентством, зокрема, щодо звіту виконання угоди за 2009 рік.

"З метою усунення висунутих претензій за погодженням з японською стороною та урядом України компанією BDO був проведений аудит, підготовлений звіт, узгоджено і підписано доповнення до діючого контракту. А також - продовжено роботу над розробкою нормативних документів щодо порядку відбору проектів та використання коштів на їх фінансування", - розповів Варга.

У свою чергу керівник економічного відділу посольства Японії в Україні заявив: "Нам відомо, що проти колишнього прем'єра порушено кримінальну справу, і уряд Японії буде уважно стежити за розвитком подій".

"Ми також впевнені, що співпраця в цій галузі (реалізації проектів "зелених інвестицій") є надзвичайно важливим для обох наших країн. Японська сторона отримала підтвердження від Нацагентства екологічних інвестицій щодо того, що ці кошти захищені від нецільового використання", - сказав спікер.

"Уряд Японії сподівається, що відносини між нашими країнами будуть поглиблюватися", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...