Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко пояснив, чому пенсійний вік таки будуть підвищувати

П'ятниця, 24 грудня 2010, 09:49

Підвищення пенсійного віку і збільшення кількості тих, хто працює, є життєвою необхідністю в Україні.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в парламенті під час години запитань до уряду у п’ятницю.

Зокрема, на запитання, чому 3 листопада він заявляв, що Україна відмовилася від підвищення пенсійного віку для жінок, бо уряд знайшов "компенсатори" для бюджету, а тепер знову пропонується поступово підвищувати пенсійний вік, Тігіпко сказав:

"Всі ті компенсатори, які ми нараховували, були націлені буквально на рік-півтора. А якщо говорити про середньострокову перспективу, то тут ключове питання – це співвідношення працюючих людей до пенсіонерів. Таке співвідношення у нас постійно погіршується".

"Якщо чисельність пенсіонерів ми маємо сьогодні 13 мільйонів 700 (тисяч), то ті люди, які працюють і сплачують внески до Пенсійного фонду, - 14 мільйонів 400 (тисяч). А в 2006 році працюючих, які б сплачували внески до Пенсійного фонду, було 15 мільйонів 859 тисяч, а кількість пенсіонерів була приблизно такою ж – 13 мільйонів 800", - сказав віце-прем’єр.

"Тобто нам потрібно, що б ми не робили, всіма шляхами досягати збільшення кількості людей, які працюють. Тому ми пішли на такі кроки, маючи на увазі, в першу чергу, середньострокову перспективу", - пояснив Тігіпко

"Більше всього це буде працювати через 5-10 років", - наголосив він.

Тігіпко зазначив: "Наша сьогоднішня пенсія складає в середньому по України тільки на 65% більше, ніж прожитковий мінімум. Якщо взяти європейські країни, цей показник – в 4 рази більший".

"Більше всього страждають не сьогоднішні пенсіонери, а ті люди, яким пенсія була призначена 15-20 років тому. З дефіцитним бюджетом підняти пенсію цим людям ми не зможемо", - сказав він.

"Від тих заходів, які ми зараз запропонували цим законопроектом (про пенсійну реформу), ми передбачаємо в перший рік отримати додатково до бюджету Пенсійного фонду 1,8 мільярда гривень", - сказав Тігіпко.

Він визнав, що "ця цифра на бюджет, який передбачається на наступний рік – 203 мільярда гривень – впливати буде незначно".

"Але сама пенсійна реформа націлена, в першу чергу, на середню і довгострокову перспективу, її основна мета – підняти пенсії людям і зробити цю пенсію достойною на середньостроковій перспективі", - наголосив Тігіпко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...