Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович у Києві буде не тільки літати, але й ходити над землею

П'ятниця, 24 грудня 2010, 10:30

Від вертолітного майданчика, який будується поблизу Верховної Ради для президентського вертольота й авіамашин МНС, хочуть побудувати міст на вулицю Грушевського.

Про це "Сегодня" раніше повідомили робітники засекреченого будівництва, а тепер підтвердив голова компанії "Основа-Солсіф" - забудовника майданчика - Юрій Карпенко.

"Передбачається будівництво естакади від вертолітного майданчика до вулиці Грушевського через Паркову дорогу. Зараз опрацьовуємо її маршрут", - сказав Карпенко.

Він також підтвердив, що сам майданчик стоятиме на 10-метрових колонах (із фундаментом його висота складе 11 метрів).

Розголошувати суму, у яку обходиться будівництво "вертодрома", керівництво будівництва не хоче. За неофіційною інформацією, поява першого у Києві вертолітного майданчика оцінюється попередньо у 50-60 млн грн.

Передбачається, що вона зможе приймати одночасно два вертольоти на зліт і посадку (не виключено, що президент буде діставатися до роботи в вертолітному кортежі - його вертоліт буде супроводжувати ще один). Таке маскування - вимога безпеки: спосіб заплутати можливих терористів, які зазіхають на життя глави держави.

За інформацією "Сегодня", під вертолітним майданчиком планують розмістити диспетчерський пункт та інші служби, які обслуговують вертодром №1. Здати об'єкт планують до квітня 2011 року.

Не виключено, що на майданчику в 2012 році будуть паркуватися також вертольоти Міністерства надзвичайних ситуацій і екстрених служб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування