Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попереджає про проблеми, якщо вибори не будуть в 2012 році

П'ятниця, 24 грудня 2010, 10:35

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що питання проведення парламентських виборів буде вирішуватися в лютому 2012 року.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант, опублікованому в п'ятницю.

"Треба дочекатися першого тижня лютого, коли Верховна рада займеться остаточним прийняттям рішень про внесення змін до Конституції. Якщо буде 300 голосів, то всі розмови на цю тему припиняться", - сказав він.

На думку Литвина, "сьогодні ситуацію підігрівають люди, яким потрібно зайти в парламент, у тому числі й для того, щоб отримати недоторканність, а також ті, хто має сезонний рейтинг і кого підтискають спонсори".

Відповідаючи на репліку, що КС не підтверджував, що вибори мають відбутися в 2012 році, Литвин сказав:

"Але в перехідних положеннях цього законопроекту зафіксовано, що наступні вибори мають пройти в 2012 році. Якщо КС сказав, що це конституційна позиція, яке ще рішення потрібно? Я так розумію рішення суду - він розглядав питання в комплексі".

"КС, вивчивши це положення, не знайшов його суперечні Конституції. Крапка. І або рішення КС мало бути підтверджено голосуванням 300 депутатів, або, якщо цього не відбудеться, у нас виникнуть реалії, які внесуть у наше життя більше сум'яття", - припустив Литвин.

За його словами, тоді треба буде вносити зміни в закон про вибори, скорочувати строки виборчої кампанії.

"З моєї точки зору, зробити це буде практично неможливо", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування