"Регіонали" пішли порушниками в новий рік

П'ятниця, 24 грудня 2010, 12:22

Верховна Рада розійшлася на канікули, так і не позбавивши депутатів-сумісників мандатів.

Це питання, поставлене у порядок денний п’ятниці останнім, так і не було розглянуте.

Голова регламентного комітету, "регіонал" Володимир Макеєнко сказав, що це сталося з не залежних від нього причини.

"Наш комітет розглянув питання усіх сумісників, зареєстрував усі проекти постанов про позбавлення їх депутатства, роздав ці постанови. Тому всі свої функції комітет виконав", - сказав він.

За словами джерел, питання про сумісників відмовився ставити на розгляд спікер Володимир Литвин, оскільки до числа порушників закону входить і депутат від Блоку Литвина Микола Шершун.

Останній не знає, чи збережеться за ним посада голови Державного комітету з лісового господарства - відповідно, намагається притримати мандат для підстрахування.

Станом на 24 грудня у Верховній Раді працює 12 сумісників.

Серед них уже довгий час: представники Партії регіонів Геннадій Васильєв, Володимир Демішкан, Микола Злочевський, Микола Джига, Григорій Ілляшов, Дмитро Саламатін, представники Компартії Ігор Калетник і Народної партії Микола Шершун.

Також суміщають посади з депутатським мандатом у порушення закону голова Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ, "регіонал" Леонід Фесенко, новий мер Кременчука Олег Бабаєв (БЮТ) і мер Ялти Олексій Боярчук (Партія регіонів).

Ще одним сумісником днями став депутат від НУНС Владислав Каськів, якого президент призначив головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Василь Горбаль, який донедавна суміщав депутатський мандат із обов’язками голови Львівської обласної держадміністрації, 21 грудня був звільнений з тієї посади і планує повернутися до роботи в парламенті.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування