Тимошенко розповіла, за що затримали зятя Онопенка

П'ятниця, 24 грудня 2010, 16:24

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що екс-першого заступника міністра юстиції Євгенія Корнійчука Генпрокуратура затримала в рамках справи про незаконну розмитнення газу.

Про це Тимошенко заявила журналістам у п'ятницю після допиту, відповідаючи на запитання про те, чи правда, що Корнійчук затриманий в рамках розслідування справи про "РосУкрЕнерго".

"Я переконана, що мафія йому так само мститься за те, що природний газ був відданий державі", - сказала Тимошенко.

"Сьогодні - зверніть увагу - сидять люди, які повертали державі шельф Чорного моря, сидять у в'язниці люди, які повертали газ у власність держави й сьогодні сидять люди, які чесно працювали й захищали державні інтереси. Більше ніяких претензій не пред'являють", - підкреслила Тимошенко.

Як повідомлялося, раніше генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура затримала Корнійчука за зловживання, зроблені на посаді першого заступника міністра юстиції, при цьому не уточнив, які конкретно зловживання ставляться Корнійчуку.

За повідомленнями деяких ЗМІ, 22 грудня Корнійчук давав свідчення в справі, пов'язаній з наданням послуг юридичною фірмою Magisters (колишня назва - "Магістр & Партнери") компанії "Нафтогаз України".

Корнійчуку ставиться в вину той факт, що він, перебуваючи на посаді першого заступника міністра юстиції, підписав лист, яким дозволили проведення конкурсу на юридичне обслуговування "Нафтогазу" в одного виконавця.

Корнійчук є зятем глави Верховного суду Василя Онопенка.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування