В "Регіонах" вважають, що Тимошенко могла використати гроші законно

П'ятниця, 24 грудня 2010, 18:27

Використання бюджетних коштів не за призначенням є державним злочином, за який потрібно відповідати згідно з законом.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяву Генпрокурора Віктора Пшонки щодо того, що Юлія Тимошенко використала кошти Кіотського протоколу не за цільовим призначенням і навіть не на виплату пенсій громадянам, як вона про це заявляє.

"Спочатку Тимошенко та її соратники говорили, що гроші на місці і нікуди не витрачалися. Потім почали говорити, що начебто цими грошима розрахувалися за пенсії громадянам. Тобто в них навіть не було якоїсь однієї позиції - або гроші не використовувалися, і вони на місці, або зізналися б, що вони їх використали", - заявив Олійник.

За словами регіонала, колишні урядовці "роблять спроби знайти жалісну складову, що зовсім не відповідає дійсності".

"В попереднього уряду була потреба використати кошти на якісь інші цілі, не передбачені Кіотським протоколом, то можна було б звернутися до Верховної Ради, обговорити ці наміри", - пояснив Олійник.

За його словами, якби Тимошенко дійсно хотіла спрямувати гроші від Кіотського протоколу на соціальні програми, вона могла б знайти інші шляхи використання.

"Можна було б ці гроші використати абсолютно законно. Наприклад, передати їх в органи місцевого самоврядування і зобов’язати їх, наприклад, поставити автономне опалення у школах чи лікарнях", - зазначає депутат.

"Таким чином були б виконані умови Кіотського протоколу, бо це б зменшило викиди, які йдуть з центральних тепломереж, адже КПД тих котлів занизький. Ми б отримали зменшення витрат з бюджету на ці програми енергозбереження, і була б користь суспільству", - уточнив Олійник.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування