У Білорусі органи цікавляться дитиною затриманих опозиціонерів

П'ятниця, 24 грудня 2010, 19:23

Органи опіки зацікавилися дитиною затриманих під час акції в Мінську кандидата в президенти Андрія Саннікова і його дружини журналістки Ірини Халіп.

Трирічний Данило після затримання батька і матері знаходиться під опікою батьків Халіп, повідомляє "Інтерфакс-Білорусь".

Про те, що онуком зацікавилися органи опіки, Люцині Халіп повідомили по телефону з дитячого саду, де в даний час знаходиться дитина.

Дзвінок застав матір журналістки біля будівлі КДБ, де вона намагалася передати теплі речі дочки, яка міститься в ізоляторі.

Халіп попрямувала в дитячий сад, щоб з'ясувати причину інтересу органів опіки до свого внука.

Агентство поки не має офіційних коментарів з приводу цієї інформації.

Як відомо, в ізоляторі КДБ знаходяться кандидати в президенти Віталій Римашевський, Володимир Некляев, Алесь Михалевич, Микола Статкевич, Андрій Санніков. Дружину Саннікова Халіп також затримано.

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов і уповноважений з прав людини в РФ Володимир Лукін звернулися до президента Білорусі Олександра Лукашенка з проханням звільнити журналістку "Нової газети" Халіп, яка була затримана в ході ходи 19 грудня після президентських виборів.

"Михайло Сергійович направив білоруському президенту листа, де попросив звільнити Ірину, привівши відповідні доводи", - повідомили в прес-службі "Горбачов-фонду".

У свою чергу в прес-службі Лукіна агентству розповіли, що омбудсмен у своєму листі Лукашенку "звертає увагу і на людський фактор ситуації".

"Вся справа в тому, що у Ірини є трирічна дитина, яка зараз знаходиться під опікою її немолодих батьків. Адже чоловік журналістки екс-кандидат у президенти Білорусі також затриманий. Безумовно, таку ситуацію з маленькою дитиною не можна не враховувати", - зазначив співрозмовник агентства .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News