Чорноморський флот Росії хоче дружити з українським ще активніше

Субота, 25 грудня 2010, 13:27

Командування Чорноморського флоту Росії сподівається на активізацію співпраці з ВМС України, яке почалося в 2010 році.

Про це заявив начальник штабу - перший заступник командувача ЧФ РФ віце-адмірал Олександр Троян, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Поряд із заходами в рамках активації оперативного об'єднання країн Чорноморського регіону "Блексіфор", поряд з проведеним навчаннями (російсько-українськими) "Фарватер миру", ми, звичайно ж, сподіваємося, що наступного року ми продовжимо ці чудові заходи, де ми спільно беремо участь у вирішенні різних завдань", - зазначив він.

Троян також висловив надію на продовження "закладеної в Севастополі традиції - за підтримки керівництва міської адміністрації - спільного проходження підрозділами двох флотів у єдиному парадному строю на День Перемоги".

Крім того, він особливо зазначив, що в 2010 році підвищився рівень взаємодії безпосередньо екіпажів кораблів.

"Цього року вперше підводники (українські і російські, під час стажування членів екіпажу підводного човна "Запоріжжя" на підводному човні ЧФ РФ) пліч-о-пліч вирішували в морі завдання на підводному човні "Алроса", разом з нашими моряками лягали на грунт, брали участь у тренуваннях з виходу з човна в рятувальному апараті. Це все те, що характеризує новий етап взаємин", - сказав Троян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування