Янукович дозволив міністрам мати 2-х, максимум 3-х заступників

Понеділок, 27 грудня 2010, 10:38

Міністр має першого заступника та заступника міністра - керівника апарату, а в разі необхідності - за рішенням президента - ще одного заступника.

Це визначено указом президента від 24 грудня, оприлюдненого на сайті глави держави.

"Міністр має першого заступника та заступника міністра - керівника апарату. У разі необхідності для забезпечення здійснення міністерством окремих завдань за рішенням президента у міністерстві вводиться посада заступника міністра", - сказано в ньому.

Перший заступник, заступник міністра, заступник міністра - керівник апарату призначаються на посади за поданням прем'єр-міністра, внесеним на підставі пропозицій міністра, та звільняються з посад президентом, сказано в указі.

Обов'язки першого заступника міністра, заступника міністра (за наявності), заступника міністра - керівника апарату та розподіл повноважень між першим заступником міністра і заступником міністра (за наявності) визначаються міністром.

Заступник міністра - керівник апарату здійснює керівництво діяльністю апарату міністерства, призначає на посади та звільняє з посад держслужбовців та працівників апарату міністерства (крім тих, які призначаються та звільняються міністром).

Крім того, указ визначає, що для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції міністерства, обговорення найважливіших напрямів його діяльності у міністерстві утворюється колегія у складі міністра (голова колегії), першого заступника та заступників міністра за посадою. У разі потреби до складу колегії можуть включатися керівники структурних підрозділів апарату міністерства, а також інші особи.

Рішення колегії реалізуються шляхом прийняття відповідного наказу міністерства.

Також для розгляду наукових рекомендацій та проведення фахових консультацій з основних питань діяльності у міністерстві можуть утворюватись інші постійні або тимчасові консультативні, дорадчі органи.

Рішення про утворення чи ліквідацію колегії, інших постійних або тимчасових консультативних, дорадчих органів, їх кількісний та персональний склад, положення про них затверджує міністр.

Положення про міністерство затверджує президент. Граничну чисельність держслужбовців та працівників міністерства затверджує Кабінет міністрів.

Структуру апарату міністерства затверджує міністр. Штатний розпис апарату, кошторис міністерства затверджує заступник міністра - керівник апарату за погодженням з Міністерством фінансів.

В указі також зазначється, що міністр особисто відповідає за формування і реалізацію державної політики у ввірених йому сферах, спрямовує і координує здійснення центральними органами виконавчої влади заходів з питань, віднесених до його відання, розподіляє відповідні бюджетні кошти, тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News