Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов приходив проконсультувати Генпрокуратуру

Понеділок, 27 грудня 2010, 14:45

Колишній перший віце-прем'єр-міністр, один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов дав свідчення Генеральній прокуратурі в справі про нецільове використання коштів від продажу квот на викиди парникових газів.


Про це він сказав журналістам, вийшовши з Головного слідчого управління Генпрокуратури, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"У рамках розслідування питання про своєчасну виплату пенсій мене попросили прокоментувати, на яких законодавчих підставах уряд приймав рішення про конвертацію коштів і виплату пенсій. Я з задоволенням навів норми діючого законодавства, зокрема, Бюджетного кодексу, відповідно до яких гроші обов'язково повинні бути перераховані як зі спеціального, так і з загального фонду на казначейські рахунки", - сказав він.

"Коли можна проконсультувати і розповісти про чинне законодавство, я з задоволенням готовий це робити", - сказав Турчинов.

Він відзначив, що допитувався в статусі свідка.

Турчинов у черговий раз підкреслив, що гроші, отримані за рахунок продажу квот на викиди парникових газів, залишаються на спеціальному рахунку Держказначейства.

Крім цього, він розкритикував Генпрокуратуру за спроби прискорити розслідування справи і якомога швидше довести її до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування