Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича схаменулись і попросили комуністів передумати

Вівторок, 28 грудня 2010, 13:19

У адміністрації президента закликають депутатів від Компартії переглянути свою позицію щодо закону про доступ до публічної інформації.

Про це заявила "Українській правді" заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

Вона наголосила, що президент Віктор Янукович завжди підтримував і буде підтримувати ідею про доступ до публічної інформації.

"Ми стурбовані тим, що цей законопроект не набрав голосів", - сказала Герман.

Вона попросила колег Партії регіонів у парламентській більшості переглянути свою позицію і висловила сподівання на "розуміння" з боку депутатів Компартії.

Герман також зазначила, що представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, зокрема, мав вказівки президента переконувати в парламенті на користь ухвалення законопроекту про доступ до публічної інформації

"Я особисто закликаю об’єднати зусилля, щоб закон про доступ до публічної інформації в Україні був", - сказала Герман.

Як відомо, 22 грудня Верховна Рада відмовилася розглянути закон про доступ до публічної інформації.

За рішення розглядати цей законопроект тоді проголосувало лише 217 депутатів. Не проголосувала за це рішення фракція Компартії.

Перший віце-спікер Адам Мартинюк перед розглядом законопроекту повідомив, що Головне науково-експертне управління ВР у своєму висновку вказало, що в законопроекті при його доопрацюванні до другого читання була порушена структура, текст і обсяг законопроекту, який приймався в першому читанні, що суперечить статті 116 регламенту.

У зв'язку з цим Мартинюк зазначив, що парламент не може розглядати цей законопроект.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і голова комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко (БЮТ) спробували переконати Мартинюка поставити на голосування даний законопроект, однак перший віце-спікер відмовив їм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування