Побитий у Раді депутат розповів, як йому ставили "м'який" діагноз

Вівторок, 28 грудня 2010, 14:18

Лікуючого лікаря побитого БЮТівця Михайла Волинця викликали в Генпрокуратуру, щоб лікарі написали депутату "м'який" діагноз.

Про це заявив депутат після виписки з клініки "Феофанія", повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

Волинець повідомив, що "покинув стіни закладу проти своєї волі, станом його здоров'я в останні дні особливо не цікавилися".

А на виході з лікарні він поскаржився на запаморочення.

"Учора мене нудило, і цей стан дуже незвичний. Зазвичай я веду активний спосіб життя, зараз же загальмований. А мого лікуючого лікаря взагалі викликали в Генпрокуратуру на допит: це робиться, щоб лікарі написали "м'який" діагноз, мовляв, пацієнт був "майже здоровий", - розповів Волинець.

Діагноз, який доктор поставив депутату, вміщується в кілька рядків друкованого тексту.

"Садни і удари, струс мозку, рубана рана голови (шкіра на тімені була розсічена ніжкою важкого стільця). Найбільше лікарів турбував зір нардепа - він насилу міг прочитати літери на яскравому екрані мобільного телефону", - наголошується в повідомленні.

Однак цей діагноз у кримінальну справу включати не будуть.

За словами постраждалих депутатів, лише через тиждень після їх надходження в "Феофанію" їм запропонували пройти судмедекспертизу, результати якої будуть фігурувати у справі.

"Садна з вигляду відрізняються від отриманих відразу після бійки. Потрібно було відразу проходити, про це ж мені і лікуючий лікар говорив. І пройшов би її раніше, я сам наполягав на цьому, але мені пояснили, що тут огляд буде більш професійним", - розповів депутат.

У результаті судмедекспертизу депутати пройшли лише минулої п'ятниці.

Від процедури відмовився лише один депутат, Юрій Гнаткевич: після першого ж удару у немолодого "захисника" парламентської трибуни сильно підскочив тиск, і його одразу забрала "швидка".

"А наприкінці того тижня до мене підходить працівник прокуратури: ось, мовляв, пройдіть судмедекспертизу на предмет травм. Я і відмовився: вони ж у справі напишуть, що немає причини її порушувати, адже синців немає", - розповідає депутат.

Гнаткевича і Кравчука виписали з лікарні минулої п'ятниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News