Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНСу НЕ ВДАЛОСЯ СКЛИКАТИ РАДУ

Вівторок, 28 грудня 2010, 21:56

Через нестачу часу фракція НУНС не встигла зібрати підписи для позачергового засідання Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба фракції, впродовж п'яти годин було зібрано 135 підписів депутатів із необхідних 150 для проведення 31 грудня позачергового засідання парламенту.

На ньому планувалось заслухати Генпрокурора щодо вибіркового застосування кримінального законодавства для політичних переслідувань.

"Процедура видачі підписних листів та часові рамки для збору підписів спеціально ускладнені таким чином, щоб унеможливити для парламентської меншості швидке проведення позачергових засідань", - зазначають в прес-службі.

Зокрема, для збору підписів у ініціаторів залишалось 5 годин замість двох днів від часу подання заявки в апарат Верховної Ради.

"Затримка пов'язана із практикою, запровадженою спікером - збирати підписи лише з попереднього його дозволу", - говориться в повідомленні.

Часовий цейтнот був ускладнений тим, що чергові пленарні засідання в цьому році закінчилися і частина депутатів була відсутня в Києві.

НУНС буде вимагати заслуховування Генпрокурора у перші пленарні дні січня та ініціюватиме розгляд цього питання 10 січня на погоджувальній раді депутатських фракцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування