Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вдова Гонгадзе намагається повернути "замовність" дій Пукача

Середа, 29 грудня 2010, 10:47

Сторона вдови журналіста Георгія Гонгадзе – Мирослави - оскаржила в суді закриття кримінальної справи щодо Олексія Пукача в частині обвинувачення у вчиненні вбивства саме "на замовлення".

Так, за словами представниці Мирослави Гонгадзе – Валентини Теличенко, Печерський райсуд Києва прийняв до розгляду скаргу на відповідну постанову слідчого прокуратури.

Суддя зобов’язала ГПУ надати матеріали справи до 28 грудня.

"Таким чином, слід сподіватися, що судове засідання відбудеться наступного року", – пояснила Теличенко.

"Навіть попри те, що рівень довіри до суду сьогодні надзвичайно низький, я сподіваюся на законне рішення", - додала вона.

"Останні кілька місяців цинізм порушень прав потерпілих та обвинувачених слідчими Генпрокуратури зашкалює. Це надзвичайно негативно позначається на репутації нашої держави та перспективах її інтеграції до демократичної спільноти, вже не кажучи про страждання окремих осіб, чиї права порушено", - додала вона.

"Хотілося б вірити, що ми ще маємо можливість поновити свої права принаймні частково, використовуючи судову систему. Суди сьогодні могли б відіграти виняткову роль для України, вказавши зіпсованій системі ГПУ на неприпустимість незаконних дій. Чи станеться так насправді – час покаже", - зазначила Теличенко.

Як відомо, раніше у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе слідчі змінили формулювання обвинувачення стосовно Олексія Пукача. Раніше Пукачу було інкриміновано вчинення "замовного вбивства". Тепер цього пункту немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування