Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича відзначили за те, що консолідував усіх "проти шерсті"

Середа, 29 грудня 2010, 14:30

Ведучий програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер" Євген Кисельов називає найяскравішим політиком року Віктора Януковича, а головною політичною подією року - його перемогу на президентських виборах.

"Це може видатися банальним для багатьох, але найяскравішим політиком в Україні виявився Віктор Янукович", - заявив Кисельов у ході інтернет-конференції в середу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Кисельова, незважаючи на те, що до Януковича в Україні як і раніше неоднозначне ставлення, але однак він зробив те, що вже давно жодному з інших українських політиків не вдавалося.

"Він зумів консолідувати владу. Так, жорстко, так, часто діючи, що називається, погладжуючи суспільство і політикум проти шерсті, він зумів навести в країні лад, такий порядок, який йому здавався необхідним", - відзначив Кисельов.

На його думку, новому президентові країни вдалося менше ніж за рік зосередити у своїх руках максимально ефективно великі владні повноваження і виявити себе жорстким, цілеспрямованим політиком.

Аналітик вважає, що зусилля з консолідації влади зустрічають у цілому позитивний відгук у Європі і США. Західні політики, на його думку, готові пробачити Януковичу ті жертви, на які він змушений йти, "щоб зрушити країну з місця, витягти Україну з того болота безвладдя".

"Найяскравіша політична подія року - перемога Януковича на президентських виборах. Я не даю оцінки добре це чи погано, по суті найяскравіша і головна подія року", - констатував Кисельов.


Найяскравішою "картинкою" політичного життя в Україні в 2010 році Кисельов вважає "дискусію навколо харківських угод, що так бурхливо в нетрадиційних формах проходила в стінах Верховної Ради".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...