Чорновіл закликає Януковича змінити свою адміністрацію

П'ятниця, 3 грудня 2010, 11:00

Президенту Віктору Януковичу необхідно змінити свою команду.

Про це заявив народний депутат, член парламентського Комітету з питань закордонних справ Тарас Чорновіл, коментуючи керівництво України у ОБСЄ у 2013 році, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на питання, чи зможе Україна гідно проявити себе на посаді глави ОБСЄ, він сказав: "Напевно, зможе. Але тільки завдяки нашій досить професійній дипломатичній службі. Якщо її за ці два роки не угроблять, звичайно".

При цьому депутат зазначив, що керівництво ОБСЄ - це "дуже велике навантаження" на дипкорпус.

"Фактично, ми будемо зобов'язані через наші посольства в країнах-учасницях ОБСЄ здійснювати цілу низку дипломатичних дій, координувати дії від імені всієї організації", - сказав політик.

"Кожна країна, яка головує в такій структурі, як правило, заробляє для себе великі політичні дивіденди. Проблема лише в тому, чи не вийде у нас з ОБСЄ як з Євро-2012, коли всі країни тільки вигравали від заходу, а нам один менінгіт на голову", - підкреслив Чорновіл.

За його словами, в рамках ОБСЄ президенту доведеться проводити більше міжнародних зустрічей.

"Звичайно, його протокол і адміністрація можуть угробити все і зганьбити нас. Так що, мені здається, ганьби ми не обберемся, якщо Янукович не змінить свою адміністрацію", - додав депутат.

"Янукович зможе нормально виконувати роль глави держави, яка очолює ОБСЄ. Але діяльність всіх його силових структур, апарату і так далі - ось це під сумнівом", - зазначив Чорновіл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування