Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко сидить у камері для засуджених довічно

Четвер, 30 грудня 2010, 08:46

Юрій Луценко перебуває у СІЗО №13 на Лук'янівці на дільниці для тих, хто отримав довічний вирок і чекає рішення касаційної інстанції.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на свої джерела.

Ця дільниця (чи пост) знаходиться на одному з верхніх поверхів старого, "єкатерининського" корпуса, там особливий режим охорони й спостереження. Є відеокамери, які фіксують усе на посту.

Там виключені небажані контакти й будь-які небезпеки для в'язнів.

Співкамерників в екс-міністра не 40-50, як у багатьох камерах Лук'янівки, а лише двоє: екс-прокурор з Макіївки Лаврищев і колишній майор міліції Бурмака, який служив інспектором в особливих дорученнях інспекції з особового складу київського міліцейського головкому.

У камері є телевізор. Сплять не на ліжках, а на металевих полицях і матрацах (ліжка з сіткою не ставлять, тому що зеки можуть зробити з них зброю).

За словами омбудсмена Ніни Карпачової, камера нормально освітлена, повітря свіже, але в ізоляторі СБУ Луценкові сподобалося більше, – він збирається домагатися переведення туди.

Як розповів адвокат Луценка Ігор Фомін, коли в середу екс-голову МВС доставляли з СІЗО до прокуратури, то в дорозі туди й назад його "супроводжували четверо співробітників міліції, наручниками він пристебнутий до руки одного з них".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування