Діденка залишили й далі сидіти під вартою

Понеділок, 10 січня 2011, 09:25

Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка до 10 лютого.

Про це повідомив "Українським новинам" адвокат Діденка Ігор Степанов.

Таке рішення суд ухвалив 5 січня 2011 року, продовживши таким чином термін арешту екс-першого заступника голови "Нафтогазу" ще на 1 місяць.

За словами адвоката, термін утримання під вартою продовжено у зв'язку з необхідністю ознайомлення Діденка з матеріалами кримінальної справи.

Як відомо, 8 червня 2010 року СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд гривень, що належав компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія).

9 липня Служба безпеки України затримала Діденка в Києві в межах кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих обсягах (стаття 191 Кримінального кодексу).

12 липня Печерський райсуд Києва обрав запобіжним заходом для Діденка утримання під вартою на 2 місяці. Після цього термін арешту неодноразово продовжували у зв'язку з необхідністю завершити слідчі дії в справі, у якій Діденко є підозрюваним.

Скарги на ці рішення судів, які подавали адвокати Діденка в Апеляційний суд Києва, як і останню скаргу, було відхилено.

12 жовтня СБУ повідомила, що завершила досудове слідство у цій справі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування