Герман натякнула, що Андруховичу краще писати, ніж говорити

Вівторок, 11 січня 2011, 10:47

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман вважає, що не варто "ставити власній державі палиці в колеса і змушувати світ дивитися на Україну, як на Білорусь".

Про це вона сказала Gazeta.ua, коментуючи заяву письменника Юрія Андруховича про те, що Віктор Янукович є "пародією" на російського прем'єра Володимира Путіна.

Герман зазначила, що з великим задоволенням читала б нові романи Андруховича, ніж слухала його політичні заяви.

"В Україні дуже мало хороших прозаїків, вони зроблять велику користь державі, якщо будуть добре писати і просувати свої твори, зокрема, на Заході", - сказала вона.

Водночас вона підкреслила, що це рішення кожного - "ангажуватися в політику".

"Кожен має право говорити все, що йому заманеться... У нас демократична держава - всі мають право вибору", - сказала Герман.

Разом з тим вона додала, що, "незважаючи ні на що, незважаючи на те, що хтось намагається Віктору Януковичу перешкодити, що хтось хоче, щоб на Україну світ дивився як на Білорусь, ми зобов'язані працювати для України".

"Президент зобов'язаний здійснити свої реформи і діяти чітко, жорстко і цілеспрямовано. Незважаючи на будь-які оцінки його опонентів, до яких відносить себе і Андрухович", - зазначила Герман.

"Я думаю, що ми повинні допомагати Україні, допомагати, щоб світ підтримував нас у її реформах, в її устремлінні вперед, а не ставити власній державі палиці в колеса. Врешті-решт, це - вибір кожного, кожен обирає своє... Ми ж обираємо працю на користь України і реформи", - додала заступник глави адміністрації президента.

Як відомо,в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Rundschau Андрухович заявив, що розчарований політикою Януковича і назвав його "пародією" на Путіна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування