Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вимагає довести, що Янукович ще не остаточно став "диктатором"

Вівторок, 11 січня 2011, 13:44

Фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає від чинної влади припинити політичні репресії проти опозиційних політиків та звітувати про ситуацію.

Про це йдеться в заяві фракції, поширеній прес-службою БЮТ у вівторок.

"БЮТ-Батьківщина" вимагає від президента Віктора Януковича "звітувати перед країною про виконання резолюцій Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту, які вимагали припинити наругу над демократією".

Також фракція вимагає "припинити політичні репресії проти Юлії Тимошенко та членів її команди".

БЮТівці вимагають "звільнити з-за ґрат Юрія Луценка, Ігоря Діденка, Анатолія Макаренка, Богдана Данилишина, Тараса Шепітька, Марію Кушнір та інших політиків, а також активістів Майдану".

Фракція також вимагає "викликати до Верховної Ради генерального прокурора Віктора Пшонку та уповноважену з прав людини Ніну Карпачову та провести публічну розмову стосовно політичних репресій в Україні".

Крім того, вона вимагає "притягнути до відповідальності урядовців та депутатів-регіоналів, учасників бандитського побиття депутатів-опозиціонерів у стінах Верховної Ради".

"В п’ятницю запросити до Верховної Ради міністра внутрішніх справ з доповіддю про розстріл в Одесі політиків, які не належать до Партії регіонів", - сказано в заяві.

"Виконання цих вимог засвідчить, що президент Янукович ще остаточно не переступив межу, яка відділяє Європейську країну від країни з кримінальною диктатурою", - заявляє "БЮТ-Батьківщина".

Наразі, за словами БЮТівців, "у рік 20-ліття Незалежності, Україна опинилася в ситуації, в якій Радянський Союз зустрічав 1937-й – ювілейний рік жовтневого перевороту".

"Цей авторитарний режим, як і той, бачить своє спасіння в знищенні нескорених, які продовжують вірити в свободу, справедливість та європейське майбутнє України", - обурюються опозиціонери.

Вони нагадують, що "під новорічну ялинку" влада підклала народу скасування спрощеної системи оподаткування для малих підприємців, підвищення цін на продукти, газ, електрику, тепло, воду, проїзд, збільшення пенсійного віку і тривалості робочого тижня.

"Новий Трудовий кодекс, і без того доволі безправних найманих працівників, перетворює на рабів, а селян завдяки намірам Януковича та Азарова продати сільськогосподарську землю, хочуть вигнати з власних осель", - заявляє фракція.

"Опозиція протидіє цим намірам влади. Саме тому режим і натравив правоохоронні органи на найбільшу опозиційну силу "Блок Юлії Тимошенко" та її союзників", - стверджує "БЮТ-Батьківщина".

На переконання фракції, "головна мішень для Януковича – Юлія Тимошенко". "Вони її бояться і тому розпочали травлю ще й її найближчих соратників", - йдеться, зокрема, в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування