Єврокомісар поговорив з Тимошенко про вибіркове правосуддя

Вівторок, 11 січня 2011, 16:09

Наближення України до ЄС залежить від дотримання принципів демократії, верховенства права та прав людини.

Про це заявив Єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле під час робочого обіду з главою партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Повага до верховенства права, прав людини, демократичних принципів завжди були й залишаються ключовими у відносинах Україна – ЄС", - сказав він.

"Єврокомісар наголосив на неприпустимості вибіркового застосування правосуддя по відношенню до політичних опонентів та висловив свою стурбованість у зв‘язку із зростаючим тиском на громадянське суспільство, погіршенням ситуації у медіа просторі та суттєвим звуженням політичного плюралізму", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Тимошенко "подякувала Фюле за підтримку і наголосила, що зміцнення демократії та стратегічний курс на євроінтеграцію залишаються головними пріоритетами для її політичної сили, особливо у найважчий час випробувань для демократії", зазначили у БЮТ.

"Сьогодні нас хвилює, щоб той час, коли ми перебуваємо в опозиції, не був втраченим для справжньої європейської інтеграції України", - заявила Тимошенко.

"У мене вистачить політичної волі і внутрішньої свободи для того, щоб зробити Україну більш демократичною і більш європейською, а наших громадян – більш вільними і заможними", - сказала вона.

Сторони домовилися провести наступну зустріч у Брюсселі найближчим часом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування