Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки запевняють, що справи і арешти опозиціонерів законні

Середа, 12 січня 2011, 11:21

Верховна Рада взяла до відома інформацію в.о. генпрокурора Євгена Блажівського, який доповідав у парламенті про порушення кримінальних справ та арешти опозиційних політиків.

Після доповіді Блажівського спікер Володимир Литвин зауважив, що оскільки від депутатів не надійшло пропозицій стосовно проектів рішень, це означає, що парламент бере цю інформацію до відома і переходить до інших питань порядку денного.

У своєму звіті Блажівський в черговий раз навів список прізвищ колишніх чиновників, проти яких висунуті звинувачення і обрані запобіжні заходи.

На всі запитання опозиційних депутатів стосовно конкретних кримінальних справ він відповідав, що дії прокуратури повністю відповідають чинному законодавства, а остаточну провину підозрюваних встановить суд.

Зокрема, на запитання БЮТівця Сергія Пашинського, які підстави були у прокуратури для звинувачення екс-прем’єра Юлії Тимошенко у виплаті пенсій за рахунок "екологічних грошей", Блажівський відповів, що у слідчого є підстави вважати, що Тимошенко перевищила повноваження у даному питанні.

"А ще я хочу нагадати, що установою, яка найбільше постраждала від сталінських репресій, була НКВС", - сказав Пашинський.

"Дійсно, у давні часи потерпіли не тільки НКВС та прокуратура, а й багато інших організацій", - відповів на це Блажівський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...