Охоронці дачі Ющенка затримали журналістів за зйомку

Середа, 12 січня 2011, 12:56

Журналістів інтернет-видання "Обозреватель" Анатолія Шарія та Олександра Чаленка затримали в селі Нові Безрадичі охоронці дачного комплексу Віктора Ющенка.

Як повідомив Чаленко "Телекритиці", їх затримали під час фотозйомки дачі.

За словами журналіста, спочатку їх затримали дві особи, а потім під'їхали ще четверо. Чаленко зазначив, що охоронці не представилися:

"На запитання, що ви тут робите, ми представилися, сказали, що робимо фотозйомку, пишемо про село, розмовляємо із селянами. На що один з охоронців відповів "Де ви тут бачили селян?", - розповів Чаленко.

Наразі журналістів не відпускають, вимагають показати фотоматеріали і не робити фотозйомки.

"Ми їх показувати охоронцям не збираємося, ми їх суспільству показуватимемо. Ми ж нічим таким поганим не займаємося, пишемо про село, в якому знаходяться дачні комплекси Віктора Ющенка, Сергія Соболєва та інших, розмовляємо, ходимо, спілкуємося з селянами, що змінилося за цей час в селі. Чи згадують вони добрим словом Віктора Андрійовича Ющенка", - пояснив Чаленко.

Згодом він повідомив: побачивши, що журналісти телефонують і розповідають про інцидент, один із охоронців показав посвідчення із позначкою "Приватна охорона" і запропонували кореспондентам чаю.

Пізніше Чаленко у розмові з "Українською правдою" заявив, що охоронці зв'язалися з членом політради "Нашої України", прес-секретарем Ющенка Іриною Ванниковою, яка сказала охоронцям відпустити журналістів.

"Ванникова їм сказала: ви що, хлопці, з глузду з'їхали? Навіщо ви затримали журналістів? Терміново вибачтесь перед ними, запропонуйте чаю і відпустіть", - сказав він.

Чаленко зазначив, що після цього охоронці вибачились і відпустили їх.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування