Янукович схвалив обов’язки перед Європою

Середа, 12 січня 2011, 17:14

Президент Віктор Янукович затвердив план заходів із виконання обов'язків та зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи.

Відповідний указ розміщений на офіційному сайті президента в середу.

Кабмін, відповідно до указу, має забезпечити координацію роботи центральних органів виконавчої влади з виконання плану заходів та контроль за додержанням визначених ним строків.

Міністерство юстиції і Міністерство внутрішніх справ мають розробити концепцію реформування правоохоронних органів протягом року після прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу.

З урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії Мін'юсту в цей же термін необхідно підготувати за участю Генпрокуратури зміни до закону "Про прокуратуру".

Мінюст має подавати щоквартально Кабміну звіти про виконання плану заходів для проведення аналізу та інформування президента.

Крім того, Мінюст повинен підготувати протягом шести місяців після завершення роботи із комплексного і системного вдосконалення законодавчого регулювання питань проведення виборів і референдумів в Україні проект Виборчого кодексу України.

Протягом року після прийняття нового КПК Мін'юсту і Службі безпеки України, згідно указу президента, слід подати пропозиції на внесення змін до закону "Про Службу безпеки України".

Крім того, в указі наголошується на необхідності завершення реформування пенітенціарної системи, гуманізації кримінального законодавства та системи виконання покарань. Міністерству юстиції доручено підготувати відповідні пропозиції до 30 грудня 2011 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування