Світовий конгрес українців просить світ заступиться за опозицію в Україні

Четвер, 13 січня 2011, 12:30

Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство засудити "антидемократичний тиск на політичну опозицію в Україні".

Відповідне звернення було спрямоване 12 січня до низки міжнародних інституцій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, воно спрямоване верховному комісару ООН з прав людини Наванатем Піллай (Navanethem Pillay); директору Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ Джанезу Ленарчику (Janez Lenarcic); голові підкомітету Європарламенту з питань прав людини Хейді Хауталі (Heidi Hautala); комісару Ради Європи з прав людини Томасу Гаммарбергу (Thomas Hammarberg).

Також звернення спрямоване голові комітету Європарламенту з питань співпраці з Україною Павелу Ковалю (Pawel Kowal); генеральному секретарю міжнародної правозахисної організації "Міжнародна амністія Салілу Шетті (Salil Shetty).

"Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство й свої тридцятимільйонні організації засудити неприпустимий антидемократичний тиск, який здійснюється на політичних опонентів в Україні", - заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

Світовий конгрес українців називає себе міжнародною координаційною надбудовою українських громад діаспори. Він представляє інтереси понад 20 млн українців і об’єднує українські організації з 32-х країн світу.

Конгрес заснований в 1967 році. Він був визнаний неурядовою організацією в Економічній і Соціальній Раді ООН у 2003 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування