Пшонка клянеться, що не наказував "пресувати" Матіос

Четвер, 13 січня 2011, 15:55

Генпрокуратура не давала жодних доручень щодо "переслідування" української письменниці Марії Матіос.

Про це заявив глава відомства Віктор Пшонка агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Авторитетно заявляю, що Генпрокуратура ніколи ніяких доручень нікому щодо "переслідування" Марії Матіос ніколи не давала", - заявив він.

Пшонка підкреслив, що Генпрокуратура діє чітко в рамках закону, дотримується принципу дотримання прав і свобод людини.

Раніше Матіос звернулася з відкритим листом до Пшонки та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова з проханням прояснити ситуацію у зв'язку з наміром міліціонерів вилучити з продажу книгу "Вирвані сторінки з автобiографiї".

Також письменниця висловила подив з приводу опитувань мешканців будинків, де раніше жила її родина, і збору інформації про неї.

У міліції Києва заявили, що відвідування правоохоронцями квартири Матіос було законним, і не можна говорити про якийсь тиск на неї з боку правоохоронців.

За інформацією прес-служби ГУ МВС у Києві, в кінці листопада 2010 року депутат від Компартії Петро Цибенко звернувся до Генпрокуратури з депутатським запитом з приводу правової оцінки висловлювань Матіос про меморіали радянським воїнам у книзі "Вирванi сторiнки з автобiографiї".

За інформацією міліції, Генпрокуратура доручила відповідним територіальним підрозділам МВС провести перевірку викладених у запиті фактів.

"Виконуючи вимоги головного контрольно-наглядаючого органу країни, один із співробітників Печерського РУВС відвідав будинок, адресу якого автор назвала в тексті книги, та поспілкувався з жителями", - підкреслили у главку.

У прес-службі заявили, що столична міліція "жодним чином не здійснює тиск на письменницю Марію Матіос і, тим більше, не має наміру її затримувати", а тільки виконує доручення Генпрокуратури в рамках своїх повноважень.

У главку також зазначили, що по завершенню перевірки всі зібрані матеріали будуть передані Генпрокуратурі для прийняття рішення згідно чинного законодавства за депутатським запитом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News