Куйбіда вважає, що справу йому чіпляли через місцеві вибори

П'ятниця, 14 січня 2011, 14:03

Екс-міністр регіонального розвитку й будівництва Василь Куйбіда вважає, що справу проти нього порушували, намагаючись не допустити його на вибори мера Львова.

Про це він сказав журналістам після того, як Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Шевченківського райсуду про закриття провадження у справі Куйбіди, відхиливши апеляцію прокуратури, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"До мене почали чіплятися після того, як я провів консультації щодо можливого мого балотування на посаду міського голови Львова. Після цього значну частину часу я змушений був проводити в Києві, а тому забути про вибори. Тобто, у підсумку вони досягли того, щоб я не балотувався на посаду мера", - сказав екс-міністр журналістам.

Куйбіда наголосив: "Я був і продовжую бути впевненим у тому, що жодних порушень чинного законодавства на посаді міністра я не допускав. Тим більше, у цьому конкретному випадку призначення начальника Держбудінспекції в Рівненській області. Так і до мене всі призначали, і після мене".

"Тут могло йтися лише про те, що під тиском суд міг прийняти якесь інше рішення. Я радий, що або тиску не було, або суд виявився самостійним, і у своїх рішеннях керувався винятково законом", - заявив він.

"Я свідчив у своєму виступі, що СБУ діяла як мінімум тенденційно, вочевидь, за чиїмось прямим замовленням. Я не можу сказати, що це замовлення якоїсь партії, але це замовлення якоїсь групи осіб, без сумніву", - зазначив екс-міністр.

Як відомо, СБУ обвинувачувала Куйбіду в порушенні законодавства при призначенні без конкурсу начальника Держархбудконтролю в Рівненській області. Екс-міністр наполягав, що діяв винятково в рамках закону й ця справа є замовленою.

13 грудня 2010 року Шевченківський районний суд Києва закрив провадження у справі екс-міністра Куйбіди, але прокурор вніс на це рішення протест.

14 січня 2011 року Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію прокуратури і залишив без змін рішення Шевченківського райсуду від 13 грудня 2010 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування