Правозахисникам не подобається "млявість" і несистемність Карпачової

Субота, 15 січня 2011, 15:01

Правозахисники здивовані стислістю річної доповіді уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової і вважать, що омбудсмен минулого року працювала неефективно.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

З огляду на те, що виступ омбудсмена був досить коротким, правозахисники так і не зрозуміли, чи це справді можна назвати ґрунтовною доповіддю щодо прав людини в Україні.

Вони вважать, що омбудсмен минулого року працювала неефективно, тож, звітувати їй не було про що.

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський вважає, що робота Карпачової не була систематичною.

"Вона не достатньо активна. Вона брала участь у кількох резонансних справах. Але системи в цьому немає. Ми не бачимо роботи над розробкою законів, зверненнями громадян, які зазвичай просто кудись пересилаються", - сказав він.

За словами Яворського, єдиною законодавчою ініціативою було прагнення продовжити повноваження уповноваженого Верховної Ради з прав людини з п’яти років до семи.

Голова правління Харківської правозахисної групи Євген Захаров відзначає, що Ніна Карпачова так і не створила в регіонах свої представництва і не передає частину своїх повноважень іншим омбудсменам.

"Якби вона створила інститут спеціалізованих омбудсменів – з прав захисту свободи інформації, етнічних меншин, прав військовослужбовців – то це було б ефективніше. Бо всю цю велику кількість порушень тоді відслідковувала б не одна людина, а кілька", - зауважив він.

Натомість правозахисники констатують, що ситуація з правами людини за останній рік в Україні катастрофічно погіршилася, а омбудсмен реагує на це дуже мляво.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News