В "Регіонах" вже побоюються, що в Чехію поїдуть усі

Неділя, 16 січня 2011, 10:05

Партію регіонів здивувало рішення Чехії про надання екс-міністру економіки Богдану Данилишину політичного притулку.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє Gazeta.ua.

"Виникло відразу декілька питань. По-перше, у рішенні пишуть про умови, які створилися в Україні щодо захисту прав громадян. Вони визнали, що є порушення таких прав. Але послалися на дуже цікаві рішення: висновки Держдепартаменту США про стан справ з правами людини в Україні за 2009 рік, висновки "Freedom House " за 2009-й та висновки їхнього міністерства за той-таки рік", - зазначив депутат.

"Тобто, за базу вони взяли рік, коли президентом був Ющенко, а прем'єром - Тимошенко. Тобто, виявляється, такі умови були ще у 2009 році", - уточнив депутат.

По-друге, зауважив Олійник, вони припускають, що Данилишина в нас можуть переслідувати за політичну позицію та діяльність.

"Так от, я такого політика як Данилишин не знаю. Бо позиція - це точка зору. Якщо промоніторити всі медіа, стане ясно, що ніколи він такої позиції не висловлював", - заявив депутат.

"Я визнаю, що він фахова людина, але ніякого стосунку до політики не має. Якби це стосувалось Луценка, я б сказав так, гостро критикував владу. Гостро говорив про свою позицію тощо. Але Данилишин - ні", - наголосив парламентарій.

Олійник бачить у цьому випадку упереджений підхід до справи.

За його словами, треба просто надати відкриту інформацію. Дати чеській стороні змогу ознайомитись з фактичними матеріалами справи, щоб вони могли сюди надіслати представників.

"Ідеться про правопорушення, і треба йти до суду. Якщо Україна буде діяти відкрито, ми зможемо довести європейцям свою правоту. Ми не повинні сприймати будь-який європейський документ як якусь святиню", - заявив депутат.

"Можна організувати відкритий суд, де свідчитимуть люди, всі все бачитимуть. Люди обкрадали державу, а ми маємо говорити, що вони недоторканні. Тоді треба скласти список, сказати, що це політики, вони можуть робити що завгодно, але їх не можна притягати до відповідальності", - зазначив "регіонал".

Олійник додав, якщо Чехія діятиме так і надалі, то туди поїдуть усі ті, хто вважає, що проти них можуть бути порушені справи.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування