Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Главу райдержадміністрації і двох депутатів "взяли" за хабар

Неділя, 16 січня 2011, 14:13

На Тернопільщині за отримання 276 тисяч гривень хабара затримано голову райдержадміністрації та двох місцевих депутатів.

Про це повідомила прес-секретар прокурора області Леся Долішна, передає УНІАН.

Дослідчою перевіркою, проведеною спільно з працівниками УБОЗ УМВС в області, встановлено, що в січні 2011 року житель сусіднього регіону звернувся до депутата облради та однієї з районних рад з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки площею 1 га для ведення особистого селянського господарства.

Депутати повідомили йому, що перебувають в дружніх стосунках із главою райдержадміністрації, до компетенції якого входить вирішення питання про виділення землі, та пообіцяли посприяти.

Голова РДА за сприяння у виділенні землі запросив 35 тисяч доларів.

13 січня 2011 року за вказівкою чиновника службовими особами райадміністрації було видано розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, згідно з яким житель сусідньої області отримував землю для ведення особистого селянського господарства.

Того ж дня депутат облради передав копію документу особі, зацікавленій в отриманні цієї ділянки.

15 січня 2011 року в салоні автомобіля "Мерседес" поблизу приміщення РДА депутат облради в присутності депутата райради отримав від жителя сусідньої області 276 тисяч гривень хабара для голови РДА і того ж дня передав гроші керівнику району.

Усіх трьох державних службовців затримали правоохоронці.

Стосовно глави райдержадміністрації, депутата цієї ж райради та депутата Тернопільської облради прокуратура області порушено кримінальну за статтею одержання хабара за попередньою змовою, в особливо великому розмірі, поєднаного з вимаганням службовою особою, яка займає відповідальне становище.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування