Перевірка бібліотеки в Москві свідчить про порушення - посол

Неділя, 16 січня 2011, 16:03

Ситуація навколо Бібліотеки української літератури у Москві буде остаточно врегульована найближчим часом.

Про це повідомив посол України в Росії Володимир Єльченко, повідомляє УНІАН.

"З відновленням після новорічних та різдвяних свят роботи Бібліотеки української літератури міста Москви є всі підстави стверджувати, що ситуація навколо цього закладу культури буде остаточно врегульована найближчим часом", - наголосив посол.

Він підкреслив, що це підтверджується останніми контактами співробітників Посольства України в РФ та особисто посла з керівництвом МЗС та інших причетних державних установ Росії.

"Представниками російської влади висловлюється налаштованість всіляко сприяти нормальному функціонуванню бібліотеки, як важливого елементу політики, спрямованої на задоволення культурно-гуманітарних потреб українців, які мешкають або відвідують столицю Росії, а також, у більш широкому контексті, як невід’ємної складової двостороннього українсько-російського гуманітарного співробітництва в дусі стратегічного партнерства двох держав", - зауважив Єльченко.

Він нагадав, що про підтримку функціонування бібліотеки, продовження її роботи з ознайомлення російських громадян з надбаннями української культури нещодавно заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Що стосується триваючих слідчих дій щодо бібліотеки, як роз’яснювалося, ця перевірка здійснюється у зв’язку з отриманою інформацією про певні порушення. При цьому російська сторона неодноразово запевняла, що ці дії жодним чином не спрямовані на закриття або обмеження в роботі бібліотеки", - підкреслив посол України в РФ.

Він також зауважив, що посольство звернуло увагу на інформацію директора бібліотеки Наталії Шаріної щодо неналежного поводження з нею співробітників правоохоронних органів.

"Якщо викладені нею факти відповідають дійсності, то, природно, це не може не викликати занепокоєння. Щиро сподіваємося, що слідство у цій справі буде здійснюватися у суворій відповідності до російського законодавства", - зауважив Єльченко.

Він також підкреслив, що за дорученням міністра закордонних справ Костянтина Грищенка Посольство України у Росії продовжуватиме тісний діалог з російськими органами влади з метою забезпечення підтримки діяльності бібліотеки, як важливого осередку української культури міста Москви.

Як відомо, 14 січня у Бібліотеці української літератури в Москві відбувся третій обшук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News