Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відпустив активістку FEMEN

Понеділок, 17 січня 2011, 13:46

Шевченківський райсуд Києва закрив провадження у справі активістки руху FEMEN Інни Шевченко, затриманої в неділю.

"Суд закрив провадження у справі Інни Шевченко у зв'язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення за ст. 185-1 КУоАП", - сказав адвокат FEMEN Денис Овчаров, повідомляє прес-служба руху.

"Ми довели, що ніякої демонстрації на Хрещетику FEMEN не проводили, а дії міліції були незаконними", - додав Овчаров.

Правозахисник Ярослав Яценко додав: "Дії співробітників міліції під час затримання Інни Шевченко були абсолютно незаконними й вчинені з перевищенням влади й службових повноважень. Ми звернемося в прокуратуру й доможемося притягнення винних міліціонерів до кримінальної відповідальності за порушення прав Інни й інших активісток FEMEN".

Як повідомлялося на блозі "FEMEN", Інна Шевченко була затримана на Хрещатику 15 січня під час проведення спільного з журналом "What's on" фотопроекту, присвяченого Міжнародному дню обіймів: повністю одяганні активістки і плакатами "Free hugs" обіймали охочих на центральній площі Києва.

Міліціонери мотивували затримання фразою "Що ви ходите великою компанією" і звинувачували активістку в носінні короткої спідниці, але не виявили в її одязі приводу й затримали Інну Шевченко за ст. 185 АКУ (порушення порядку проведення акцій).

Судове засідання в понеділок, 17 січня, супроводжувалося пікетом активістів FEMEN за назвою "Збирання сміття" під гаслами "Свободу Інні Шевченко!", "Суки, заберіть руки!", "Наше FE men там!".

Після пікету активістки попрямували на засідання суду, куди їх намагався не пустити загін міліціонерів, але все ж таки пустили "після невеликої штовханини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...