Прокуратура запевняє, що підривників храму ніхто не бив

Понеділок, 17 січня 2011, 19:04

До обвинувачених у підриві Свято-Покровського храму в Запоріжжі не застосовувалися недозволені методи слідства.

Про це повідомили в прокуратурі Запорізької області, спростовуючи заяви адвокатів та родичів трьох обвинувачених у підриві Свято-Покровського храму в Запоріжжі про недозволені методи слідства.

"Родичі та адвокати підсудних у справі про вибух храму поширюють суб'єктивні твердження про застосування до них недозволених методів слідства органами внутрішніх справ", - заявили в прокуратурі.

"Прокуратура області повідомляє, що всі заяви обвинувачених з цього приводу грунтовно перевірені. За результатами в порушенні кримінальної справи їм відмовлено за відсутністю в діях співробітників міліції складу злочину", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що розслідування кримінальної справи перебувало під постійним прокурорським наглядом з моменту вчинення цього резонансного злочину.

Крім того, в прокуратурі області заявили, що "незалежно від визнання або не визнання підсудними своєї провини, вона повністю підтверджується всією сукупністю ряду об'єктивних і незаперечних доказів".

"Отже, твердження зацікавлених родичів і захисників підсудних не відповідають дійсності і є спробою забезпечити уникнення ними встановленої законом відповідальності", - заявили в прокуратурі.

Як відомо, 28 липня 2010 року в Свято-Покровському храмі Запоріжжя невідомі активували саморобний вибуховий пристрій.

У результаті вибуху від поранень загинула 80-річна черниця, і ще 8 осіб отримали травми легкого та середнього ступеня тяжкості.

Міліція затримала трьох підозрюваних, двоє серед яких - паламарі цієї церкви.

14 січня під час першого судового засідання у Жовтневому райсуді у резонансній справі про вибух храму адвокати заявили про недозволені методи слідства, які застосовувались міліцією до їх підзахисних.

Про побиття підозрюваних міліцією заявила журналістам і мати одного з підсудних Ольга Дьоміна.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News