Луценко поскаржився у Європейський суд, а його підозрюють у "серйозних гріхах"

Вівторок, 18 січня 2011, 10:29

Захист Юрія Луценка оформив скаргу в Європейський суд із прав людини з приводу його незаконного арешту.

Про це повідомив адвокат Ігор Фомін, пише газета "Сегодня".

"Розраховувати на благополучне завершення (справи проти Луценка) ми зможемо лише в тому випадку, якщо влада змінить своє ставлення до мого клієнта. Але цього не буде. Учора я був у Юрія Віталійовича, і ми з ним оформили скаргу в Європейський суд із прав людини з приводу його незаконного арешту", - сказав адвокат.

Між тим, у органах внутрішніх справ вважають, що при бажанні слідство могло б пред’явити екс-голові МВС більше серйозні претензії.

Один із високопоставлених представників влади на запитання, чому Луценкові не пред'являються більше серйозні обвинувачення, сказав: "Ми висуваємо ті обвинувачення, які змогли довести. Ми знаємо, що в Юрія Луценко є й значно серйозніші гріхи, але їх і довести набагато складніше", - відповів він.

А один зі співробітників департаменту Кримінального розшуку МВС вважає: "Слідство не там копає. У Генпрокуратурі просто знайшли формальний привід, щоб "закрити" Луценка".

"Ну, дав він звання й квартиру своєму водію. Ну й що?! У міліції ще до його приходу існувала практика оформляти секретарок і водіїв або в "наружку", або в "угро", як старших оперів, - це дозволяє нараховувати їм надбавки до ставки за особливі заслуги й важкі умови роботи. А як інакше? Хто буде працювати за копійки, які їм передбачені штатним розписом? Тим більше, працювати цілодобово", - сказав співрозмовник газети.

Співробітник ГУБОЗ МВС, із яким говорив журналіст "Сегодня", розповів: "У нас давно ходять чутки, що при Луценкові існували незаконні конвертаційні центри, через які відмивалися бюджетні кошти в кишеню міністра і його політичної партії НУНС. Чому слідство цим питанням не займалося?".

Ще один оперативний співробітник міліції каже: "За призначення на будь-яку посаду у МВС і при Юрії Луценкові, і зараз платили гроші. Крім того, при ньому в органах існувала (і знову ж, існує зараз) вертикальна система вимагання коштів і наступна передача їх "нагору". Ось що потрібно розслідувати! Якщо нова влада хоче, щоб її сприймали всерйоз, то вона повинна змусити Генпрокуратуру провести повноцінне розслідування діяльності екс-міністра".

А екс-міліціонер, полковник запасу Михайло Гуцалюк, який не отримав належну йому квартиру при міністрі Луценкові і зараз проживає в пожежній частині в Борисполі, наполягає, що його неодноразово відсували у черзі на квартиру, щоб роздавати житло своїм людям - "наприклад, водію Луценка" (Леоніду Приступлюку).

"Тепер у мене вся надія на суд, який відбудеться 20 січня. Я подав позов проти ГУ МВС, клопочу про те, щоб мені або дали передбачену мені квартиру, або поновили в перших рядах черги", - сказав Гуцалюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування