Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні бачать великий ризик для іноземних інвестицій

Середа, 19 січня 2011, 08:59

В Україні зберігається висока ступінь ризику для іноземних інвестицій.

Про це свідчить індекс інвестиційних ризиків Political Risk Atlas 2011, який публікує британська компанія Maplecroft за підсумками 2010 року, пише "Комерсант-Україна".

Щорічний індекс інвестиційних ризиків розраховується для 196 країн із 2009 року. У ньому враховується 41 фактор, серед яких - наявність збройних конфліктів, ситуація з дотриманням законів і прав людини, рівень розвитку економіки й бізнесу, ступінь корумпованості й держрегулювання.

Перші 10 місць рейтингу за 2010 рік посіли країни з "критично високими" ризиками й нестабільним бізнес-середовищем: Сомалі, Демократична Республіка Конго, Судан, Мьянма, Афганістан, Ірак, Зімбабве, Північна Корея, Пакистан і Росія.

Відповідно до звіту, в Україні за минулий рік погіршилися показники корпоративного управління й макроекономічної стабільності, дотримання прав людини в роботі правоохоронних органів і критично знизився рівень освіти.

Крім того, збільшився ступінь держрегулювання бізнесу і політичної стабільності, виросла загальна стресостійкість громадян і знизився рівень терористичної небезпеки.

У рейтингу 2010 року Україна поліпшила у порівнянні з 2009 роком свою інвестиційну привабливість і перемістилася з 62-го на 74-е місце, опинившись між Буркіна-Фасо (Африка, 73-тє місце) і Республікою Східний Тимор (Індонезія, 75-е місце).

Водночас, за даними Maplecroft, в Україні, як і практично на всій території СНД, зберігається високий ризик для інвестицій приватного бізнесу.

Як повідомив керівник департаменту комунікацій Maplecroft Джейсон Макгоун, при складанні звіту експерти використовували дані міжнародних організацій і ЗМІ, а також інформацію джерел компанії.

"Рейтинг Political Risk Atlas складається винятково для оцінки інвестиційної привабливості країни, а не для використання в політичних цілях", - зазначив Макгоун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...