КРУ: уряд Тимошенко нагадував "купку махінаторів"

Середа, 19 січня 2011, 10:19

Багато порушень уряду Юлії Тимошенко були виявлені після дослідження стенограм засідань Кабміну.

Про це заявив керівник ГоловКРУ Петро Андрєєв на засіданні уряду.

"Про те, що цинічна вседозволеність стала способом мислення колишнього глави уряду, яскраво свідчить стенограма засідань Кабміну", - зазначив він.

"Коли ми проводили перевірку апарату Кабміну, багато корупційних схем ми розкрили саме досліджуючи стенограми засідання Кабміну. Місцями здається, що це не засідання Кабміну, а просто-напросто купки махінаторів", - сказав чиновник.

Андрєєв процитував слова Тимошенко, сказані на засіданні її уряду: "Шановні друзі, якщо б ми бездоганно, слово в слово, кожен закон виконували, то ми б взагалі нікуди не здвинулись".

За його словами, Тимошенко могла профінансувати виготовлення безкоштовних державних актів на право власності на землю "за рахунок коштів, призначених онкологічним диспансерам".

"Могла Укравтодору дати короткострокову позику з коштів загального фонду бюджету, щоб корпорація розплатилася за своїми боргами", - сказав Андрєєв.

За словами чиновника, "таке шахрайство викликало опір навіть у деяких членів уряду".

Крім того, він заявив, що "Кіотські кошти були проконвертовані, влиті до загального фонду бюджету і використані незрозуміло на що".

"В жодному офіційному документі, які підписувала Юлія Володимирівна щодо конвертації грошей Кіотського протоколу, немає ніяких згадок про те, що ці гроші будуть спрямовані на виплату пенсій", - сказав Андрєєв.

"49 мільйонів було витрачено на стадіон "Металіст" у Харкові, 56 мільйонів на реконструкцію аеропорту в Харкові, 70 мільйонів Укравтодору на закупівлю валюти, 130 мільйонів на закупівлю зерна в аграрний фонд", - зазначив чиновник.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування