Тимошенко: влада Януковича принижує національні святині

Середа, 19 січня 2011, 12:31

Заяви української влади про ситуацію з Бібліотекою української літератури в Москві є неприпустимими, вважає Юлія Тимошенко.

"Те, що влада заявляє, що це не наша бібліотека, мені здається, просто є неприпустимим", - сказала екс-прем’єр-міністр перед відвідуванням Генпрокуратури у середу, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Ми будемо не просто захищати всіма можливими нашими засобами, ми будемо підтримувати, будемо допомагати", - заявила вона.

"І, безумовно, хотілося би, щоб влада до українців за кордоном, до наших бібліотек за кордоном, до наших цінностей, які також зберігаються в інших музеях за кордоном, відносилися з любов'ю і намагалися захистити як невід'ємну складову культурної спадщини України, історичної спадщини нашої держави", - додала лідер партії "Батьківщина".

Тимошенко зазначила: "Нас сьогодні дуже хвилює, що нова українська влада принижує духовність народу, принижує національні святині, національні цінності, національних героїв, що це власне є ударом в саме серце нашого народу, і один з таких прикрих випадків – це якраз наша українська бібліотека, яку зараз в іншій державі мусить захистити влада".

Вона наголосила, що захист осередків української культури за кордоном має бути невід'ємною частиною державної політики, і додала: опозиція всіма можливими засобами захищатиме українські бібліотеки, які працюють за межами України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування