Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк поки не вирішив, чи йти на віче опозиції

Середа, 19 січня 2011, 13:42

Організатори акції опозиції в День Соборності очікують, що участь у ній візьме більше 10 тисяч осіб з усіх регіонів.

Про це на прес-конференції сказав координатор Народного комітету захисту України Михайло Ратушний, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, заявки на проведення віче у 2010 році подали Українська всесвітня координаційна рада та Народний комітет захисту Україну.

Він додав, що участь у заході підтвердили близько 10 партій, в тому числі партія "Батьківщина", "Свобода", "Наша Україна", Європейська партія, "Народний Рух", "Народна Самооборона", "Громадянська позиція", Українська народна партія.

Ще не підтвердили своєї участі партії "Фронт змін" і "За Україну!".

"Ми очікуємо орієнтовну кількість людей, згідно з поданими заявами, більше 10 тисяч", - сказав Ратушний.

Перед початком віче заплановано проведення молебню патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета, глави Української Греко-католицької церкви кардинала Любомира Гузара, а також представників інших церков.

Організатори очікують, що на святкуванні буде присутня делегація кримських татар, а також делегації з Донецької, Луганської та західних областей.

Крім того, заплановано прийняття резолюції, проект якої, за словами організаторів, передбачає низку вимог до влади, пов'язаних з актуальними соціальними питаннями, зокрема з пенсійною, податковою політикою, а також з переслідуванням представників опозиції.

За словами генерального координатора акцій протесту підприємців на Майдані Незалежності в Києві Олександр Данилюк, який брав участь у прес-конференції, в проекті резолюції також містяться вимоги невідкладного проведення виборів Верховної Ради і президента.

При цьому він заявив про намір оскаржити в суді відмову Центральної виборчої комісії зареєструвати ініціативну групу з проведення всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень Ради і президента.

Як відомо, акція відбудеться 22 січня на Софійській площі в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування