Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Японський бізнес готовий допомогти Україні зайняти краще місце

Четвер, 20 січня 2011, 07:33


Японський бізнес готовий допомогти Україні посісти провідну економічну позицію серед розвинених країн світу.

Про це заявив голова Японо-української економічної ради Хагуо Янагісава під час робочого сніданку президента України Віктора Януковича з представниками ради в Кіото в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Надалі ми хотіли б активніше розвивати відносини між нашими країнами - як у сфері енергетики, так і в сфері прямих інвестицій, а також надання допомоги й підтримки для того, щоб ваша країна - Україна, якомога швидше, зайняла справді провідну позицію серед нових розвинених країн", - сказав Янагісава.

При цьому він наголосив, що двосторонні японо-українські відносини успішно розвиваються в усіх напрямках, але наявний обсяг цих відносин "не може нас задовольнити".

На думку японського бізнесмена, економічні відносини між Україною та Японією можуть бути переведені на більш високий рівень.

Зокрема голова японо-української економічної ради зазначив, що в Японії звертають серйозну увагу на можливості сільського господарства України, з урахуванням того, що в усьому світі можливі складнощі в цій сфері, зокрема на ринку продовольства між попитом та пропозицією.

У свою чергу, президент України повідомив, що в цей час український уряд робить багато зусиль для поліпшення інвестиційної привабливості України, забезпечення прозорих і сприятливих умов для роботи іноземного бізнесу.

"Це стосується і Японії, з якою ми незабаром починаємо переговірний процес із підписання угоди про сприяння й взаємний захист інвестицій", - підкреслив Янукович.

За його словами, Україна переживає новий етап розвитку, основними рисами якого є реформування й модернізація економіки, зміцнення політичної стабільності й формування привабливого інвестиційного клімату.

"Перші кроки вже зроблені", - резюмував президент.

Як відомо, Янукович 18-21 січня перебуває в Японії з офіційним візитом на запрошення уряду Японії.

У четвер у Кіото він планує відвідати Кіотський університет і виступити перед студентами й викладачами вузу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...