Янукович зацікавлений у тому, щоб Тимошенко захистила себе

Четвер, 20 січня 2011, 08:59

Президент Віктор Янукович хотів би, щоб екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко довела, що обвинувачення проти неї неправдиві.

Про це він заявив 17 січня в інтерн’ю CNN International, яке американський телеканал показав в ефірі ввечері 19 січня, повідомляє "Комерсант-Україна".

На прохання журналіста Джима Кленсі прокоментувати кримінальне переслідування Тимошенко, Янукович сказав:

"Юлія Тимошенко знайде можливість захистити себе (у суді), і я - один із тих, хто зацікавлений у тому, щоб це відбулося. Я хотів би, щоб вона довела, що обвинувачення проти неї неправдиві".

За словами президента, судове рішення не підлягає сумніву, а це означає коректність як виправдального, так і обвинувачувального вироку.

"Якщо суд визнає її винною, вона повинна буде понести відповідальність, як і будь-яка інша людина", - підкреслив Янукович.

При цьому в іншій частині інтерв'ю глава держави визнав недосконалість наявної судової системи. "Нам усе ще належить реформувати судову систему, щоб подолати корупцію", - сказав він.

Водночас, Янукович спростував думку, що нинішня стабільність в Україні завойована ціною демократії, сказавши, що демократичні зміни останніх років необоротні:

"Україна взяла курс на демократію і продовжить іти цією дорогою. А обвинувачення (на адресу влади), які ми чуємо останнім часом, - це тимчасові невдачі", - заявив він.

На думку Януковича, саме демократизація країни є однією з головних причин порушення кримінальних справ у відношенні колишніх чиновників, які допустили в минулому порушення закону.

"Ми повинні пояснити всім в Україні, що жити треба відповідно до закону, тому що верховенство права - одна з головних умов демократії. Звичайно, це відбувається болісно, і часто надто політизовано. Але ми пройдемо цей період", - сказав президент.

Ремарка журналіста, який вказав на "вибірковий підхід" у виборі переслідуваних чиновників, у число продемонстрованих CNN епізодів інтерв'ю Януковича не ввійшла, зазначає газета.

Цього тижня телеканал CNN International транслює серію іміджевих сюжетів, присвячених Україні.

За охопленням аудиторії новинна служба CNN посідає перше місце в США й друге місце у світі (більше 200 країн, понад 200 млн домогосподарств).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування