Янукович хоче, щоб "у саду людства сакура і українська вишня цвіли поряд "

Четвер, 20 січня 2011, 09:43

Президент України Віктор Янукович бажає, щоб "у саду людства українська вишня і японська сакура цвіли поряд".

Про це він заявив у виступі на зустрічі з викладачами і студентами Кіотського університету, яка відбулася у рамках офіційного візиту Януковича до Японії, повідомляє УНІАН.

"Український народ з великою повагою і глибокою симпатією ставиться до Японії. І не лише через її досягнення у новітніх технологіях", - сказав Янукович.

Він зазначив, що з року в рік в Україні зростає інтерес до культури та історії Японії, дедалі більше студентів вивчають японську мову. Також, додав Янукович, в Україні популярна японська література і кінематограф.

"Хочу, щоб й українська культура стала дійсно цікавою і привабливою для вас", - заявив президент, звертаючись до японських науковців і студентів.

При цьому він поінформував аудиторію, що у 2012 році в Україні відбудеться фінал Чемпіонату Європи з футболу, і запросив японців відвідати цю подію.

"Сподіваюся, що сьогодні мені хоча б трошки вдалося зацікавити вас моєю країною. Сподіваюся, що цей інтерес не згасне, і у недалекому майбутньому хтось із вас – сьогодні молодих інтелектуалів Японії – зробить свій вагомий внесок у зміцнення українсько-японської дружби, у розвиток українсько-японського співробітництва", - сказав Янукович.

Президент України зауважив, що символом Японії є сакура. "Але вишня здавна вважається і поетичним символом України. Я хочу, щоб у саду людства японська сакура і українська вишня цвіли поряд, наповнюючи красу одна одної", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...