Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сумнівається, що влада покінчить з його отруєнням

Четвер, 20 січня 2011, 16:36

Екс-президент Віктор Ющенко висловлює сумнів, що нинішній владі вистачить політичної волі довести справу про його отруєння до кінця.

Про це він сказав журналістам, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Ющенко зазначив, що, говорячи про перспективи завершення розслідування справи про його отруєння, у нього виникають різні почуття.

З одного боку, за словами екс-президента, у нього немає сумнівів, що ця справа може бути доведена до логічного фіналу і передана до суду, і злочинці, які сьогодні знаходяться за межами України, будуть позбавлені волі.

"Я швидше б це відніс до волі і технічної частини організації цієї справи", - сказав Ющенко.

За його словами, необхідно взяти свідчення у тих людей, які є громадянами РФ, оскільки слідство навряд чи можна завершити, поки їх роль і місце в замаху на його життя не будуть проаналізовані слідчими.

Ющенко підкреслив, що довести справу до суду при наявності волі не складно. У той же час він сумнівається, що це буде зроблено, оскільки ця справа "зачіпає далеко не тільки внутрішні питання України".

"Можна поставити питання так: чи вистачить владі волі через відповідні судові інститути цю справу довести до кінця. Думаю, що ні", - сказав Ющенко.

Саме з цим він пов'язує і появу нових дискусій, версій навколо його отруєння.

"Якщо генеральний прокурор, який 5 років вів цю справу, щось непрофесійно робив, він повинен нести кримінальну відповідальність. Тому що не було жодної вимоги прокуратури, якого б я не виконав", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що бажає, щоб справа якомога швидше була передана до суду і вже суд встановив винних.

"Тому, безумовно, ці політичні компоненти, додані до справи, роблять мене більш песимістичним щодо її завершення. Я не думаю, що таку лінію поведінки повинна мати Генпрокуратура після п'яти років роботи у цій справі", - сказав екс-президент.

Ющенко пообіцяв, що буде робити все необхідне для того, щоб справа розслідувалася і рухалася вперед.

"Однак хочу натякнути, що це справа залежить далеко не від дій самої Генпрокуратури, тому що вона має дуже великих політичних патронів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...