Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До вибуху "Макіїввугілля" шерстило КРУ

Четвер, 20 січня 2011, 17:05

Контрольно-ревізійне управління виявило порушень майже на 2 мільярди гривень на підірваному держпідприємстві "Макіїввугілля".

Про це повідомили в Головному контрольно-ревізійному управлінні, передає "Дзеркало тижня. Україна".

Як відомо, серед версій вибуху, що прогримів 20 січня біля будівлі "Макіїввугілля", у четвер зранку з'явилася така: там знищують документи.

За інформацією відомства, "результати проведеного контрольного заходу в черговий раз показали недоліки у веденні бухгалтерського обліку, грубі порушення фінансової та бюджетної дисципліни в цілому на 1 мільярд 823 мільйонів 500 тисяч гривень".

Зокрема, встановлені операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат в цілому на 317 мільйонів 500 тисяч гривень.

"Зайве отримано бюджетних коштів на 110,2 мільйона гривень і знищень (псування) матеріальних цінностей на 173 мільйони гривень", - зазначає видання.

Внаслідок виявлених порушень завдано збитків державному бюджету на 117,5 мільйонів гривень, "Макіїввугілля" - 312 мільйонів 300 гривень, працівникам підприємства - 46,1 мільйона гривень.

"Відповідальними за фінансово-господарську діяльність за період, за яким проводилася перевірка, були генеральний директор Толчин та головний бухгалтер Иванеев", - повідомили в ГоловКРУ.

Про зазначені факти ГоловКРУ інформувало прем'єра Миколи Азарова, УМВС України в Донецькій області та прокуратури Донецької області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування