Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

По вибухах у Макіївці є декілька версій і багато чуток

П'ятниця, 21 січня 2011, 08:57

У правоохоронців виникло декілька версій про те, чим підірвали магазин у макіївському торговому центрі "Голден Плаза" та урну біля входу в будівлю ГП "Макіїввугілля".

У макіївській міліції газеті "Сегодня" неофіційно розповіли, що обидві будівлі могли бути підірвані за допомогою шахтних детонаторів – це вибухівка у формі олівців, за допомогою якої в шахтних виробках руйнують гірські маси на шляху до вугільних шарів.

За іншою версією працювала військова вибухівка, але це поки не підтверджується.

Купити детонатори в Донбасі нескладно й недорого - за гривень 10. Вони видаються шахтарям зазвичай із надлишками, а суворого контролю при видачі за ними ніколи не було.

Городяни ж кажуть, що місту уперто поповзли чутки, що вибухи пов'язані з конфліктом кримських татар і прем'єр-міністра Криму Василя Джарти, колишнього мера Макіївки (він досі вважається неформальним "господарем" міста).

Не так давно Джарти різко висловився із приводу татарських самозахоплень землі, і кримські татари, як судачать у місті, могли показати, що в них довгі руки.

Однак заступник голови меджлісу Рефат Чубаров заперечує: "Це абсурд".

"Ми вчора зустрічалися з Василем Георгійовичем, я висловив йому співчуття у зв'язку із НП у його рідному місті, і ми знайшли повне розуміння в тих питаннях, які є", - сказав він.

Криємо того, ходять чутки, що хтось із начальства "Макіїввугілля" нібито міг не поділити "відмиті" гроші, і його залякують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування